黃翠如不滿露肉壞風氣

o靚模性感搶鏡,黃翠如坦言對此露肉風氣非常反感,直指不應打著「健康性感」旗號自欺欺人。她說:「其實大家都唔需要去買佢哋嘅寫真,日日報紙雜誌都有。我屋企有姐姐同未成年嘅妹妹,對於露肉風氣特別覺得心痛,大家成日講健康性感,但係到底明唔明自己講緊乜嘢?有冇諗過屋企人同父母嘅感受?有好多嘢做咗就係一世,所以我會奉勸各位模諗清楚。」
去年告別娛樂新聞台主播生涯、轉型為藝人的翠如,早前便抽空與家人去歐洲旅行十二天。對於外界有指陳貝兒離開有線,她有機會接棒做一姐,翠如對此說:「哈哈……全公司咁多人,就算真係做到一姐都只不過係虛名,不過聽到都好開心。」
 
形象:Apple Wong
服裝:izzue
場地:Spasso
髮型:Ray@HH Hair
 
 
去年告別主播生涯,黃翠如對新發展感到滿意。
 
黃翠如反o靚模歪「峰」
對於o靚模露肉成風,黃翠如直斥有人以健康性感作幌子,硬銷肉感:「我覺得自己贏硬,嫩模多即係分薄咗個巿場,其實大家都唔需要去買佢哋嘅寫真,日日報紙雜誌都有!我都有家姐同細妹,真係接受唔到呢啲露肉風氣,覺得好心痛!佢哋成日講健康性感,但到底咩叫健康性感佢哋又識唔識分呢?」
 
黃翠如去年告別主播生涯,正式成為藝人,當中有苦有樂:「第一係多咗時間,好似早前可以一家七口去歐洲旅行,真係好難得!至於收入就變得唔穩定,可能係一個月多,但另一個月就少咗!」
 
對於陳貝兒離開有線,黃翠如大有機會接棒成為一姐,她笑說:「全行有咁多公司,就算真係做到一姐都只不過係虛名!」
 
黃翠如反對嫩模以性感博上位。
 
黃翠如認為一姐只屬虛名,不必太過著緊。
 
(摘自2009年7月31日《東方日報》及《太陽報》)
廣告
本篇發表於 黃翠如。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s