榮壽司

2007年5月16日
今日放左工奉名去大有商場試新野.
 
去左「榮壽司」試食.
 
因為早,去到唔係好多人,都有位.
 
好似好先進咁.Order枱有部電腦,可以touch screen咁揀食物.
壽司都ok,仲有好多其他小食.
 
之後就多人黎,咁就弊喇,多人就亂:d侍應生手! 又黎錯野.
 
咁我以為好先進的電腦order,原來之後要人手mark響張單度.因為d侍應生手,可能又唔多識英文(識都冇用,D壽司英文都係用日文併音架啦),好衰唔衰張單又只有英文(都唔知邊鬼個設計,可能照抄新加坡的),佢地成日問其他侍應要剔邊格!大佬呀,個POS做乜設計一半唔設計埋另一半呀?落order就識,計數埋單就唔識.於是,咪要拎住張單去收銀度畀錢囉,個收銀又由頭key in過D野入去個機度,好衰唔衰又key漏,要我提佢.
 
最後,問佢攞張卡片,佢搵左一轉,話派晒.寫左個電話號碼畀我,又話依家暫時唔接受訂位住:「你都見我地依家好混亂架啦~!」吓?好混亂?我都見,唔駛你講畀我聽呀?唔應該講果句都講埋.
 
希望佢日後好D啦!
廣告
本篇發表於 飲食。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s